Töltött banán


Hozzávalók

4 db banán,
1 db tojássárgája,
1 kanál cukor,
2 kanál tej,
10 dkg dió,
5 dkg mazsola,
rum,
tejsodó szükséges.

Elkészítés
Tejsodó elkészítése: a tejet forraljuk fel egy darabka vaníliával. Közben a tojásokat kavarjuk el cukorral, hígítsuk fel 1-2 kanál hideg tejjel, majd habverővel állandóan kavarva adjuk hozzá a fővő tejet. Az edényt tegyük gőz fölé és újból forraljuk fel a sodót szüntelen kavarás mellett. Majd vegyük le, de kavarjuk tovább, amíg langyosra hűl.

Miután ezzel elkészültünk, a tojásokat cukorral, tejjel, gőz fölött kavarva kissé besűrítjük. Adjuk hozzá a darált diót, a rumba áztatott és apróra vagdalt mazsolát. A banánokat hámozzuk meg, hosszában szeljük ketté és töltsük meg a keverékkel. A tejsodót öntsük nem túl mély üvegtálba, és tegyük bele a háromba vágott banánokat. A tetejére tegyünk rumban áztatott mazsolaszemeket. Mindezt – a személyek számától függően- egy nagyobb üvegtálban egymásra téve, rétegezhetjük is! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: receptek.szatmar.ro

gastroblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.