Parfé Diómártással


Hozzávalók

Parféhoz:

2 dl tejszín,
2 tasak vaníliás cukor,
5 dkg csokoládé és ízlés szerint csipetnyi só.

Mártáshoz:

5 dkg darált dió,
1 evőkanál liszt,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 dl tej,
1/2 dl rum,
csipetnyi só,
cukor,
a díszítéshez pedig cukrozott gyümölcs szükséges.

Elkészítés
A fenti adagnak megfelelően négy fagyálló tálat kibélelünk átlátszó fóliával. A tejszínt kemény habbá verjük, közben porcukorral és vaníliás cukorral ízesíthetjük, majd óvatosan összekeverjük a megreszelt csokoládéval. Az így elkészült masszát a formákba öntjük, tetejére is fóliát teszünk és a mélyhűtőbe fél napig dermesztjük.

A mártáshoz a vajat a liszttel együtt habzásig hevítjük, fokozatosan felöntjük a tejjel, és ízlésünknek megfelelően megsózzuk, megcukrozzuk, majd belekeverjük a diót és kevergetve kiforraljuk. Miután a tűzről lehúztuk, belekeverjük a rumot is és hagyjuk kihűlni. Az így elkészült parfét tálalás előtt desszertestálra borítjuk, ízlés szerint gyümölcsdarabokkal feldíszítjük, és a diómártással körülöntjük. Akár ünnepi desszertként is elkészíthetjük, de a szürke hétköznapokat is megédesíti!

Forrás: receptek.szatmar.ro

Szólj hozzá!

Használható HTML elemek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>