Francia pirított saláta dióval


Hozzávalók

4 fej saláta,
4 szelet sonka vagy füstölt hús,
egy kis fej hagyma,
1 szál sárgarépa,
2 kanál vaj,
ízlés szerint só, bors, dió
zöldpetrezselyem,
másfél pohár húsleves szükséges.

Elkészítés
A salátákról letisztítjuk a sérült leveleket, alaposan megmossuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük, leöntjük fövő vízzel, hozzáadunk egy kávékanál sót és két percig forraljuk. Ezt követően leszűrjük és tiszta ruha között óvatosan kinyomjuk belőle a vizet, majd valamennyit hosszában kettévágjuk.

Második lépésben egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a sonkát vagy a füstölt húst. Erre ráhintjük a finomra vagdalt hagymát és az almareszelőn lereszelt sárgarépát. Most a salátákat szorosan összenyomva, a vágott felületekkel lefelé rátesszük a sonkaszeletekre. Három-négy percig fedő alatt összemelegítjük, majd megszórjuk egy jó késhegynyi törött borssal, ráöntjük a húslevest és alufóliával szorosan letakarva hozzávetőleg háromnegyed óráig mérsékelt tűznél sütjük. Végül a salátákat a sonkaszeletekkel együtt előmelegített tálra tesszük, a levét a felére elfőzzük, ráöntjük a salátára, megszórjuk finomra vagdalt zöldpetrezselyemmel és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Frissen, forrón tálaljuk (aki szereti, diót is szórhat a tetejére). Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: receptek.szatmar.ro

Szólj hozzá!

Használható HTML elemek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>