Diós lepény


Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg margarin,
28 dkg liszt,
3 db tojássárgája,
1 kanál tejfel,
1 kávéskanál rum

Töltelékhez:
20 dkg dió,
20 dkg cukor,
4 db tojás,
2 kanál zsemlemorzsa,
vanília,
3 dkg vaj szükséges.

Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, késfoknyira nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Második lépésben a darált diót, cukor, zsemlemorzsát, a tojások sárgáját összekavarjuk, hozzáadjuk a keményre vert habot, és a megolvasztott vajat cseppenként. Végül rákenjük a tésztára, meghintjük vaníliás cukorral és szép sárgára sütjük.

Forrás: receptek.szatmar.ro

gastroblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.