Diópálinka mézzel


Hozzávalók

1 dl tiszta alkohol,
20 dkg puha zöld dió,
50 dkg virágméz,
1 dkg szegfűszeg,
1 dkg darabos fahéj szükséges.

Elkészítés
A diókat alaposan mossuk meg, és vágjuk kis darabokra, majd tegyük egy üvegbe és öntsük fel a szesszel. Alaposan lekötve, hűvös helyre állítva hagyjuk érni egy hónapig, majd ismét elővesszük. Ekkor a szegfűszeget tegyük kávédarálóba, daráljuk egy-két fordulatnyit, épphogy megtörjön, adjuk hozzá a szeszhez , majd kavarjuk bele a darabos fahéjat is.

Második lépésben forraljunk ½ l vizet, és lassú sugárban csorgassuk bele a mézet. Amikor felforrt, azonnal vegyük le a tűzről, szedegessük le a habot róla és hagyjuk kihűlni. Ezt a diódarabos szeszhez töltjük, az egészet újra alaposan leszorítjuk, majd két hétig erjedni hagyjuk (néha felkavarjuk). Ez idő után leszűrjük, tüllön is átcsorgatjuk, majd üvegekbe töltjük, és alaposan ledugaszolva tároljuk. Kissé időigényes, de rendkívül finom és erős ital.

Forrás: receptek.szatmar.ro

Szólj hozzá!

Használható HTML elemek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>