Diókrémes tekercs


Hozzávalók

4 tojás,
4 kanál cukor,
2 kanál liszt,
1 kiskanál kakaó;

Krémhez:

15 dkg darált dió,
1/2 pohár tej,
3-4 kanál cukor,
10 dkg vaj és vanília szükséges.

Elkészítés
A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a kakaót, a lisztet és azután a habbá vert fehérjéket. Közepes lángon-, vajjal kikent tepsiben sütjük. Ezt követően kivesszük a tepsiből és melegen egy konyhakendő segítségével összegöngyöljük.

Azután elkészítjük a tölteléket a következőképpen: a diót leforrázzuk a forrásban levő tejjel, amelybe beletettük a cukrot és a vaníliát. Miután kihűlt, összekeverjük a vajjal. Utolsó lépésben kibontjuk a tekercset, elterítjük a tölteléket a lap egész felületén, újra begöngyöljük, és külsejét ízlés szerint bekenhetjük kevés vajjal elkavart vaníliapudinggal, tetejére pedig néhány csokiszeletet és diószemet teszünk.

De külsejét akár kemény tejszínhabbal is bevonhatjuk, reszelt csokoládét és kevés kakaóport hintünk rá, majd néhány szem dióbelet is teszünk rá.

Forrás: receptek.szatmar.ro

gastroblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.