Almasaláta dióval


Hozzávalók

80 dkg cékla,
20 dkg savanykás alma,
10 dkg vöröshagyma,
fél maréknyi dió,
10 evőkanál (lehetőleg) salátaolaj,
ecet, só, bors,
kevés kapor,
1 kiskanál köménymag szükséges.

Elkészítés
Első lépésben mossuk meg alaposan a céklát, majd héjában megfőzzük. Vízébe tegyünk kevés köménymagot és sót. Második lépésben, amikor elkészült megtisztítjuk és félretesszük, hogy kihűljön. A cukrot sóval, ízlés szerint ecettel és az olajjal elkeverjük. A hagymát felkarikázzuk, és belerakjuk a salátaöntetbe. Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kihűlt céklát is felaprítjuk. Mindkettőt hozzákavarjuk a hagymához. A diót darabokra vágjuk és rászórjuk a salátára. Alaposan lehűtve tálaljuk. A tálalótál aljára saláta- vagy spenótleveleket tegyünk, erre halmozzuk a salátát. Pirítós illik mellé.

Forrás: receptek.szatmar.ro

Szólj hozzá!

Használható HTML elemek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>