Almasaláta dióval


Hozzávalók

80 dkg cékla,
20 dkg savanykás alma,
10 dkg vöröshagyma,
fél maréknyi dió,
10 evőkanál (lehetőleg) salátaolaj,
ecet, só, bors,
kevés kapor,
1 kiskanál köménymag szükséges.

Elkészítés
Első lépésben mossuk meg alaposan a céklát, majd héjában megfőzzük. Vízébe tegyünk kevés köménymagot és sót. Második lépésben, amikor elkészült megtisztítjuk és félretesszük, hogy kihűljön. A cukrot sóval, ízlés szerint ecettel és az olajjal elkeverjük. A hagymát felkarikázzuk, és belerakjuk a salátaöntetbe. Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kihűlt céklát is felaprítjuk. Mindkettőt hozzákavarjuk a hagymához. A diót darabokra vágjuk és rászórjuk a salátára. Alaposan lehűtve tálaljuk. A tálalótál aljára saláta- vagy spenótleveleket tegyünk, erre halmozzuk a salátát. Pirítós illik mellé.

Forrás: receptek.szatmar.ro

gastroblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.