Adventi diós szelet


Hozzávalók

25 dkg dió,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 db tojás,

1 db tojásfehérje és 3 kanál cukor szükséges.

Elkészítés
A dió belét sütőben enyhén megpirítjuk, majd kissé ledörzsöljük a héját és megdaráljuk. Ezt követően összevegyítjük a cukorral, citromlével és tojással, majd a tepsi vajazott hátán kinyújtjuk kisujjnyi vastagra.

Következő lépésben a tojásfehérjét a cukorral egészen sűrűre kavarjuk és rákenjük a tésztára. 30 perc elteltével csinos szeletekre vágjuk és a sütőben gyenge tűznél megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: receptek.szatmar.ro

gastroblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.